Friday, May 27, 2011

Kenangan : 26 Mei 2011

assalamualaikum...

okey...korang dah tengok tajuk dia kan??..aku tak yah terang banyak-banyak dah kat korang..

semalam, seperti yang dikatakan aku sambut Hari Guru kat sekolah...ketua murid sekolah aku, Kak Sarah kata dia nak buat gempak punya tahun ni...tahu tak...memang gempak giler!!


tak sangka pulak Kak Sarah ni ada idea gila-gila nak buat cam tu...dia kata bukan apa...dia nak buat gempak tahun ni sebab umi (pengetua) dah nak pencen...sedih!...sob...sob...=(

kak sarah ngan umi

aku nak citer apa yang gempak sangat tu....time perasmian...selalu aku tengok umi akan gi potong riben la...potong pulut kuning la...apa la...

bila umi dah rasmi...dia turun la...then, kat skrin besar...ada tulis danger...asal pulak ni???...apa kes pulak??..

then bunyi motor...lebih kurang 10 orang yang datang naik motor tu...tengok-tengok...diorang pakai ala-ala mafia gi tu...pakai seluar hitam...baju putik blazer hitam...tie...(tudung wajiblah)...siap spek mata hitam lagi...pergh!..siap bawak pistol pulak...pistol mainan....dok acu kat kitorang...terkejut semua...pastu semua orang tepuk tangan...

stylo x??

siap dok acu kat orang lagi...

tak sangka la pulak...siap ada persembahan macam tu...sorang daripada diorang ni bawa beg pi depan dewan...Kak Sarah pulak naik...kalau tak silap...diorang just nak potong pulut kuning je kat ats tu...mungkin kat dalam beg tu ada pisau...haha...

time diorang keluar...Kak Sarah siap dok buat flying kiss...hehe...thank you Kak Sarah!...sebab plan majlis ni sampai gempak...tapi bila last ucapan dia...dia nangis....ye la...tahun ni dia last...

okey..ni citer kedua...aku nak buat satu pengakuan...semalam...26 Mei 2011...sekitar jam 6.20-6.30...saya, Kamila Husna buat pertama kali telah merasa buah durian belanda....jangan kata aku kolot sebab tak pernah makan..first time tengok rupa dia....aku rasa buah ni dipanggil durian belanda sebab dia bentuk pun lebih kurang cam durian...kalau tengok cam ada duri..tapi tak tajam pun...budak-budak pun boleh pegang...bila buah ni dah masak...dia akan lembut bila kita pegang kulit dia...


sapa-sapa yang rasa diri dia pun macam aku...ni lah rupa buah durian belanda...sedap tau!...manis..tapi semalam aku rasa manis masam masam sikit...macam manggis je...mak aku cakap sebab buah tu dah terlebih ranum...kalau tengok bahagian dalam cam nangka kan?...isi dia kalau tengok cam kuning air la...lembut cam durian...kalau malas nak potong....koyak je...kulit dia tok sah pakai pisau nak potong...koyak je...

rasa la wei...rugi kalau tak makan...

okeylah..annyong...

picture credit : aina syafika...trimas sebab bagi aku amik gambar ni...hehe




No comments:

Post a Comment

Awak, komen sikit :)