Wednesday, October 26, 2011

Uolls, Ape Salah I??

Assalamualaikum..


sori la...I nak jadi gedik malam ni...tak salah kan??..kalau tak suka tonyoh cursor kat laptop tu pi kat arrow simbol..pastu klik..back to previous page...blah!..blah!...tok sah kacau aku...(sentap aih..)



back to the original story...aku sebenarnya pelik bin hairan..hairan bin ajaib..ajaib bin??..(korang pikirla sendiri)...bila aku view post Kim Hyun Joong tadi....ada satu gambar yang aku bertungkus-lumus meng'edit' dengan peluh keringat serta masa yang aku lakukan memakan masa bagi diriku HILANG!!..oh!..sungguh diriku tak puas hati!...

BILA BUKA...TENGOK-TENGOK, JADI CAM NI...=.=''

ni bendo gapo nih??kawe tok tau deh..

dengan diriku yang sememangnya sudah terlambat mengenali dunia blogging...tambahan pula, internet sudah la aku tak cekap...perisian komputer pun eden tak reti nek guno...nek download pon eden kono tanyo abang eden...kawan-kawan eden..(haha...dialek N9 pon masuk...entah betul entah tidak aku tulis tu)..

aku ibarat kartun kat atas tu...belayar ikut suka hati...hentam kromo...tapi tak tau akibat

actually...sebelum aku jumpa gambar tu jadi cam tu..aku buka picasa...nak delete gambar-gambar aku...mesti korang rasa hairan asal lak nak delete gambar??...bila aku upload gambar masuk situ??...gedik aih aku ni..mungkin ada yang rasa cam tu kot..(tapi, ada yang dah tau kot)...ada la gambar-gambar aku termasuk kat situ...

asal jb x on9 malam ni??..robert pattinson pulak dating ngan mak we dia..aku, depa tak pujuk aku pun

one day, aku buka blogger...pastu terjumpa apa tah..cam iklan la...link picasa...then, baru aku tau google ada kaitan dengan picasa ni..so, segala apa jua yang diupload sama ada belom di post  mahu pun sudah di post ada kat situ!...aku terkejut beruk wei!..beruk pun tak terkejut..(itu hanya hiperbola)...ada gambar aku..walhal aku rasa aku tak upload gambar tersebut....

korang kena hati-hati la..mungkin waktu dok tulis blog tu..saja-saja menggedik taruk gambar gedik korang tu..then, perasan sorang-sorang sambil cakap sorang-sorang.."uish!cantik kot kalau aku letak gambar cun tak pakai tudung aku ni!mesti kim hyun joong pon tak kerdip mata..hehehe.."


situasi ni cam aku(tapi aku tak taruk la gambar tak pakai tudung)..waktu tu mungkin kita hanya testing-testing gambar-gambar...'ah!gambar ni cantik!'..'cop!cop!huduh kot gambar ni'...'eh!gambar ni comel...mesti insyi insyirah baca..hehe(sambil gelak shin chan)'...pastu korang buang la kan...dah nama pun testing-testing..tup!tup!..wujud gambar tu kat picasa..aku tak pasti...tapi aku rasa betul!

tawan-tawan kenal tak insyi insyirah..itu tawan saye..jangan ar kacau dier...

cuba check it out balik...korang boleh log in pakai google account(semua orang pun tau la kamila oi!)..boleh la delete gambar-gambar korang yang cun-melecun tak sangga-sangga tu(cakap orang perlis)...yang muka ja dah RM10k tu...kalau rasa nak buang..buang ler...sebab pa...aku tengok whole world boleh tengok(if they have google account)...

aku terasa nak buang pun sebab..mak aku pesan!...dia cakap tok sah la dok buh gambar-gambar sendiri tu...lagi pun dunia sekarang dah tak selamat...kepala hotak penduduk dunia dah semakin update an upgrade..dah macam pesbuk je upadate-update ni =)

so, berbalik kepada cerita kim hyun joong yang telah dianaktirikan aku buat sementara waktu, aku rasa aku tak delete gambar tu..aku cuma klik kat gambar aku...pastu delete....tapi waktu tu aku bengang gila lak!..internet slow!waktu-waktu malam gini pon manusia-manusia cam aku ni nak buka pesbuk...bila tanya..."boboi!dok wat pe tu nak?"...jawab boboi..."pesbuk mak!mak tau tak pesbuk ni famous cam jennifer lopez...tiap-tiap hari nak tengok je rase...."

JLo, i nak bibir seksi u la!..

apa sudah terjadi sebenarnya...warning tu untuk apa lak??...tak kan kim hyun joong merajuk kot???...tak mungkin!!~...setahu diriku...dia merupakan warganegara korea selatan yang diminati pompuan-pompuan seperti aku dan faizah yang telah meninggalkan dirinya...mungkin dia merajuk dengan faizah...how dare you faizah??!!

tak apa lah..tak jadi masalah pun..aku dah boh balik gambar dia...hehehe...saja ja nak tease sapa-sapa yang baca...kalau korea buat mv baru..mesti ada teaser sebelum mv keluar...aku pun nak buat mv gak aih...lagu di saat ku mencintaimu nak tak??...sedap woo aku nyanyi...rugi kalau tak dengar..ahaks..:]

ni link picasa..amik la..


aku sebenarnya nak tulis pasal kim hyun joong version 2 malam ni..kalau sophie kinsella(i baru kenal je) boleh tulis novel shopaholic dia bersiri-siri....tak kan aku tak boleh!..helo!aku tulis blog ja kot...setakat tulis sekangkang kera tu no hal lah!(cakap besar kot..aku sendiri malas nak update blog)...wakakaka

'uolls..malam ni i rase i gedix sikit..so, i mintak maaf la..i bukan nak kontroversi dengan orang lain..i cuma sakit hati gambar pak we i jadi cam tu'...ni practise kalau-kalau wartawan melodi mai interview aku..practise makes perfect!...haha

sebelum aku berhenti..aku nak pesan dan ingin ditegaskan..CEK PICASA!!~...macam mak anak 6 pulak...hehehe

Annyong!

mi bandung mi kari

habis baca jumpa lagi

No comments:

Post a Comment

Awak, komen sikit :)