Saturday, December 22, 2012

Cara Nak Tukar Facebook Chat Layout

Assalamualaikum..

Malam ni rasa nak buat tuto. Tapi bukan tutorial untuk BLOG, tapi untuk FACEBOOK.

Korang nak tak bila chat ja, layout dia comel dan kawaii macam ni??!!!


1) First, pergi dekat Chrome Web Store dan cari Facebook Chat Layout atau senang klik SINI. Senang kerja hampa!

2) Klik Add To Chrome.


ATTENTION : Aku punya dia tulis 'Added' sebab aku dah add tau! Jangan konpius tau uolls...

3) Then, pergi kat korang punya facebook dan refresh.

4) Pastu, jadi macam gambar kat bawah ni kan? Layout dah berubah kan? 


5) Kalau tak nak yang Rilakkuma punya, korang boleh cuba yang Hello Kitty punya. Klik simbol bear kat atas sekali tu.


6) Tink! Jadi macam ni pulak. Keluar facebook chat layout versi Hello Kitty!


7) Kalau rasa tak nak jugak Hello Kitty, korang boleh tukar balik ke layout Rilakkuma dengan klik simbol yang sama.

Cute kan? Selamat mencuba dan 'chat'lah dengan kelas dan bergaya sampai mak cik jiran sebelah pun boleh jeles. 

Kredit : Kak Uzu

P/S : Madihah Zainal tu kawan kite. Sorry la buat gambar untuk tuto. Sengaja ingin memfemeskan anda..

Cherio!

No comments:

Post a Comment

Awak, komen sikit :)