Sunday, February 16, 2014

TUTORIAL : Cantikkan Google Chrome Theme Anda !!

Assalamualaikum buddies :)

It's been more than 2 months after SPM ended. Perghhh boring sangat. Sebab saya malas dan boring, hari ni saya nak share dengan hangpa satu tutorial. hikhik sopan santun kau ye kamila. Fake semua ni! *slaps my face*


Bagi yang guna PC for surfing internet, ini tutorial sangat sesuai untuk anda, but since semua pakat guna ipad, iponggg, tab, tab mandi and so on, I think this tuto doesn't suit you very well.

1) Buka laman web ThemeBeta.


2) Cari theme yang menarik bagi korang. Boleh godek-godel dulu, but i found kpop is suitable for me :3


3) Dah jumpa yang korang suka, klik gambar tu. Pastu, akan naik macam ni.


3) Klik Apply theme.

4) Bila dah selesai download, akan keluar pop-up window cam ni.


5) Klik Add dan tengok hasilnya !

I used this theme before..


But after installing the new one, the theme now just awesome!!


Selamat mencuba!

p/s : sori tuto tak best, nak best buat sendiri ..

No comments:

Post a Comment

Awak, komen sikit :)