Friday, March 20, 2015

Big Bad Wolf Awuuuu

Assalamualaikum :D

Sekarang tengah midsem break. Seronok angat tau! Supposedly I had planned something to fulfill my routine this holiday. And, and, and... yang paling aku tak shabau nak buat time cuti ni ialah pegi Big Bad Wolf! 😁


Sebab buat dekat Penang memang boleh la iolls pegi. Tambah-tambah bila dapat tau baucer buku pun dah nak dapat time tu wuhuuuuu! Memang manyak syiokkk mehh (menari setempat kejap). TAPI, patah hatiku bila kampus tak kasi lagi baucer buku tu uhukkk T_T

Memang rasa macam aku tak boleh ahh nak joli sakan time tu ciss. Niat tu nak pakai 2 baucer kat situ. Yang lain beli novel fixi and buku pharmceutical calculations. Nampak tak, iolls ni baik jugak tau. Separuh untuk pelajaran, separuh untuk hiburan. Malaysia tak sia-sia ada student yang bagus macam aku ni kahkah

Yang aku PALING nak cari nak kat situ ....

NI HAA

....

....

....

....

....

Jap, bawah sikit lagi ;)

....

....

....

Tadaaaa!





Okey, bayangkan sebuah 8 ringgit! Memang aku nak la. Maze Runner rasanya 8 ringgit jugak. Huhuhu rasa nak nanges tengok harga. Hmmmm sampai ja situ, memang rasa pening sikit, dengan penuhnya tempat tu dengan buku, pastu ramai orang. And, depa susun tempat tu ikut genre buku.

*Bookworms mode activated*


Tak kelih langsung buku-buku ni aishhhh rasa tak sedap hati nih. Tanya dekat staff, dia kata buku ni kat bahagian adult, tapi rasanya macam dah habes T_T Macam tertusuk hati dengar dia cakap macam tu. Dah la jauh aku datang semata-mata nak rembat maze runner murah camni. Sedih!

Pegi la cari bahagian adult macam dia cakap, aku rasa tak jumpa pun adult yang ada young adult. Haaa kan betul nama tempat tu dengan aku. I am young adult, aku tak boleh baca buku berat-berat lagi ekekekeke :3

Seperti disangka, dua-dua buku ni dah memang tak ada! Sedih tahap dewa. Rasa mood nak beli buku hilang camtu ja. Dok tarik trolley ke hulu ke hilir macam aku takdak arah ja kau time tu. Tapi, kalau tak beli kesian pulak kat abah dia drive jauh dari Perlis tapi aku tak beli pulak. Konon lepas tu nak cari novel Sophie Kinsella (sebab Lina cakap novel dia best tapi sebab harga original buku dia mahal so, kat sini ja la aku mampu nak beli :P) WOi tak jumpa pun! 

Segan aku lalu tepi orang lain trolley depa penuh menggunung, trolley aku buku dok ada kot bawah ja hikssss. Aku main rembat ja buku-buku kat situ, tengok cover macam style sikit, aku ambik ja la. Alih-alih terjumpa 2 novel Meg Cabot (author untuk Princess Diaries). Omo! Excited sangat! I recommend for Meg Cabot's novels, sebab best sangat tulisan dia. Mudah nak faham.

So....... Inilah hasil tangkapan aku pada hari tu. Tattaraaaaaaaaaaaaaaaa....


1. The Fall Of Five
2. A Room Full Of Bones
3. All These Things I've Done
4. White Crow
5. Princess Diaries : To The Nines
6. Every Boys Got One
7. The Rise Of Nine

Each of that RM 8 only. Serius bro, tak tipu. Yang ini, satu pun tak baca lagi. I busy k. Assignment menimbun, kuiz itu ini. 

Hopefully, BBW next time aku dapat grab The Maze Runner series hihiiiii :D

Dah, babai ..

2 comments:

Awak, komen sikit :)