Thursday, July 30, 2015

Sis Ada Vision

Assalamualaikum.

Sekarang dah semester 3, not officially semester 3 la sebab tengah short sem kan. So, saya senior anda le juniors *buat aegyo sambil peace*


This semester is really, I admit rasa macam rileks gila. What I meant is even though the timetable is really sucks (sebab pack nak mampus padahal short sem je), I just have to come and listen to the lecturers pastu balik, dah. Bukan takda assignment or any other stuffs, ada tu ada. Sebab apa tau, subjek short sem ni general studies. Macam sem ni aku ambik Mandarin, Interpersonal Skills and Enterpreneur.

Mandarin ni best. Serius best. Even benda basic ja, macam nama, rumah, nak makan apa etc. Tapi assignment dia, buat video! In mandarin anak-anak sekalian. My group now has done the script, just need a little touch up on that script. Weekend ni kot nak pegi rakam sebab kena hantar before final. Just to inform, that final is on this Tuesday. Kau tolong bayang la how can we shoot the video and edit in the same time?


Nampak macam mudah, tapi notes dia !@#$%^&*() gitu kau. Macam enterpreneur, dia punya notes tu MasyaAllah. Dah nama pun budak science, sekali hempuk bahasa business blurrr ja dalam kelas. Aku faham word marketing ja hehe. Tapi, yang best lecturer dia sporting, suka pasang video. Ada sekali tu kitorang tengok movie je sepanjang kelas dia. Serius!

Macam interpersonal, lecturer best and sporting! Actually subjek ni macam subjek pschology. Lebih kepada nak develop kau punya skill communicate camtu. Ada satu tugasan ni, kena tulis surat olok-olok untuk future children. Aku karang baik punya, siap bahasa diri Mama lagi cehhh :P Satu lagi masa dia suruh tulis konflik dalam hidup kau and cara kau handle konflik tu, dan sekali lagi(sebab time tu tengah baca novel), ayat pun sadur ala-ala novel jugak puiii.


And lepas ja raya, macam-macam assignment datang penuh kebahagiaan. Macam aku cakap tadi, this week kena buat video, enterpreneur pulak kena presentation and interpersonal kena buat vision board.

Tadaaaaaaa!

*terjah Chen*


Nampak macam awal-awal tadi life aku macam tak ber-vision kan. Nampak aku macam malas kan. Nampak macam aku ni buat habis duit parents ja hantar belajar. Salah tu uolls. Hidup I penuh cita-cita dan impian. Impian aku mungkin lain dari orang. Aku nak berjaya dengan cara aku, semoga Allah permudahkan, AMIN. Kalau takdir jadi berbeza, aku redha. Human only plans, right?

Salam sayang dari saya dan suami ehhhh bakal suami hihii ;)



2 comments:

  1. Wahh mcm best je kat rcmp ni hahaha. Tp kan sis, Nk tnya sikit ya, eduloan mara tu kan mcm mna kita nk apply? Apply before daftar ke after daftar? Mmg semua org dpat ke eduloan mara tu? Kalau ada pelajar yg xdpt, apa sebab2 yg membuatkan mereka xdpt? Tq sis husna elena

    ReplyDelete
  2. Wahh mcm best je kat rcmp ni hahaha. Tp kan sis, Nk tnya sikit ya, eduloan mara tu kan mcm mna kita nk apply? Apply before daftar ke after daftar? Mmg semua org dpat ke eduloan mara tu? Kalau ada pelajar yg xdpt, apa sebab2 yg membuatkan mereka xdpt? Tq sis husna elena

    ReplyDelete

Awak, komen sikit :)