13 August 2017

Degree Farmasi : Yay or Nay?

Assalamualaikum.

Rabu lepas aku dah dapat result interiew farmasi haritu. Boleh baca sini. Interview 25 Julai, result 9 Ogos. Lebih kurang 15 hari la jugak. Guess what?

AKU DAPAT.

Alhamdulillah.

Image result for anime dance gif

Tak sangka la jugak boleh dapat, pasal classmate yang datang interview hari tu boleh tahan hebat belaka. I feel shmol shy-shy-shy hahaha. Rasanya dalam 15-16 orang la jugak attend tu. And yang dapat ke degree rasanya dalam 10 orang camtu (idk the real total number tapi rasanya lebih kurang la hihihi)

At the same time sebenarnya tengah pikir nak tunggu tak rayuan upu. Rayuan upu aku tak pilih farmasi sebab farmasi dah penuh. Yet, kalau aku masuk ipta and tukar ke farmasi, it's cannot they said haishhh. Tapi taktau la kan kalau dapat tukar tu, rezeki la kan.

Buat masa sekarang aku dah accept untuk masuk unikl. So, bila dah nak melangkah ke masuk ke uiversiti ni kan kena prepare lots of things. Dari prepare dokumen ke bayar yuran ke beli barang ke daftar uni weiii it's a lot.

Image result for kpop sigh gif

Fortunately aku pernah masuk uni so im kinda relax tapi dalam kepala otak i've been thinking to do a lot of things in a month period. Maybe aku kena wujudkan satu post guidelines what-to-to bila dapat tawaran ke universiti. Kesian adik-adik yang baru nak masuk, i can feel u tho

Pendaftaran is 17 September 2017. Wayyyy more cuti is it? Hehehe. Dan sempat untuk raya haji. Fyi, this year ipta's registration is around raya haji. Bayangkan.....

Highway gonna pack
In between of balik kampung or hantar anak ke uni 
Baru raya dua hari dah kena start belajar

Lagi sedih kalau kena raya haji kat kampus

Dan, lagi sedih kalau kau budak baru and kena raya kat sana

Sabar la dik. Nak belajar kena berkorban .

Tapi, sebab aku alumni unikl, dapat la register on 25 September pasal tak payah orientasi. Yezzaaaa! Staff cakap datang register terus belajar. Gangster betul hahahaha. Tapi kan, sekelumit aku rasa nak orientasi pasal nak kenal bangunan baru dekat rcmp tu (tak sempat merasa kot time diploma sobsss) and nak kenal kawan-kawan baru.

Ya la, time orientasi la nak kenal budak-budak kos lain jugak. Kalau daftar lambat maknanya makin berlemak aku kat rumah. Ottokaee nak konvo kena lagi kurusssss

So, selamat berjaya untuk semua yang bakal melangkah kaki ke universiti nanti. Kepada yang akan masuk degree farmasi unikl tahun ni, boleh say hallo hallo kepada sis hehehehe 😉

See you soon. Bye!

No comments:

Post a Comment

Awak, komen sikit :)